luni, 27 septembrie 2010

timpul...

Ramanad in urma cu postarile evenimentelor, mi-am dat seama ca timpul este o umbra relativa a necunoscutului, iar toate cele, care se preling in viata noastra, trec taras pe langa noi. Timpul este, de cele mai multe ori, folosit drept scuza, in toate actiunile in care trebuia sa intram, dar...nu am avut indeajuns de multa dorinta pentru a o face!



De fiecare data cand cineva spune ca are vrea sa faca multe si nenumarate, ca vrea sa mute muntii din loc, sau sa puna o perdea soarelui, ca acesta sa nu-si depaseasca atributiile, dar nu poate pentru ca...nu are timp. Oare asa sa fie? Unii au timp mai mult, altii au timp mai putin, dar defapt, cu totii avem acelasi timp! Nu este timpul de vina, pentru toate nereusitele noastre, ci proasta organizare a acestuia, multitudinea de activitati in care suntem implicati ne face sa exclamam ca "nu avem timp!" Dar daca stam bine si meditam putin la acest lucru: ce este atat de important, pentru care merita sa ne luptam? Ce primeaza pentru noi? Avem scoala, avem servici,avem o iubita, un iubit, avem familie, avem activitati extracuriculare, dar nu ne ajung acestea (in mintea noastra), asa ca mai cautam ceva, iar dupa o bucata de timp, ne plangem ca acesta ne lipseste...si tocmai de aceea nu vedem lucurile simple de langa noi, care ne fac sa ne simtim cu adevarat impliniti!

Facem un liceu, o facultate, alese de parinti, unii chiar se si angajeaza, fie la o institutie, in care parintii "cunosc" pe cineva sus pus sau se angajeaza chiar la firma parintilor... Dupa o vreme, saracu isi da seama ca tot ceea ce a facut in viata, pana in acest moment, a fost simplul fapt ca nu a reusit sa fie el insusi, ci a fost un sclav al propriei incompetente! Abia atunci omuletul isi da seama ca...nu a facut decat sa treaca ca gasca prin apa si trecand acea apa, nu a ajuns nicaieri... Este trist.

Ce bine ar fi daca timpul nu ar fi fost atat de important. Ce bine ar fi fost ca noi toti sa reusim sa ne deslusim existenta printro pocnitura de deget. De ce sa ne mai complicam sa cautam aceasta scuza, ca nu avem timp? De ce sa nu incercam ca sa nu fim noi sclavul timpului, ci sa fie invers, timpul sa fie scalvul nostru! La un moment dat, se va sfarsi totul, dar...vom avea satisfactia ca timpul nu a trecut fara rost si ca toate cele care s-au intamplat au fost pentru ca...asa ne-am dorit! Am putea sa inghetam timpul in loc, dar...oare asta este ceea ce ne dorim cu adevarat?



Ma uit in jur si vad atatia oameni care fac lucruri pe care nu si-ar dori sa le faca, dar totusi le fac, ma uitam si la rude, la unele, care...de mici au fost setati pe munci fara satisfactii, iar acum, la apusul zilelor ajung sa regrete ca nu au fost in stare sa fie proprii lor stapani, atunci cand trebuia si sa faca ce au simtit, dar nu au avut curaj. E greu sa nu fii tu insuti, e greu sa iti macini zilele sub povara nesimtirii si a neputintei inchipuite, e greu sa nu fii in stare sa iei taurul de coarne, atunci cand este cazul, dar mai greu este sa ajungi la o varsta inaintata si sa iti dai seama ca marea majoritatea a lucrurilor pe care le-ai facut, au fost...pentru ca asa au vrut altii si nu tu!



Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa fii tu insuti, fa-ti timp sa dai un sens vietii tale, fa-ti timp sa te intelegi si sa ii intelegi pe cei din jur, fa-ti timp sa ajuti si sa te ajuti...
FA-TI TIMP SA TRAIESTI FARA REGRETE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany